Dit maakt deel uit van het project Life4BelgianClimate, dat financiering heeft ontvangen van het LIFE Programme van de Europese Unie.
De inhoud geeft alleen de mening van de makers weer; CINEA is niet verantwoordelijk voor het gebruik van de gepubliceerde informatie.

 

Yelter Bollen, beleidsexpert Klimaat van Bond Beter Leefmilieu, bracht verslag uit vanop de COP in Glasgow.

Door zelf aanwezig te zijn, konden we gemakkelijk met iedereen in gesprek gaan en waren we veel beter op de hoogte van de dossiers. Tegelijk speelden we ook een belangrijke rol als kritische observator. Zo zorgden we dat ons ‘thuispubliek’ goed geïnformeerd werd over wat er op het spel stond, welke standpunten werden vertolkt en wat de resultaten zijn. Op Youth day gingen we in gesprek met Reine Spiessens (Vlaamse Jeugdraad): over de rol van jongeren, hier op de COP. Aan het begin van de tweede week gingen we in gesprek over sociale rechtvaardigheid van het klimaatbeleid met Bert De Wel, van het internationaal vakverbond. En we analyseerden de eerste versie van de 'cover decision', het belangrijkste politiek document van deze COP. Tot slot brachten we een analyse van de resultaten van de hele COP.