Connect2Learn

Samen sterker voor een beter milieu

Met Connect2Learn geven we je in één oogopslag een overzicht van de boeiende workshops en netwerkmomenten die wij de komende maanden voor jou in petto hebben. Snuister dus en kies! Schrijf je tijdig in of blokkeer de datum in je agenda. Stuur door naar collega’s en alle andere mogelijke geïnteresseerden uit je netwerk.

Wil je zelf graag meer weten over een specifiek thema of heb je een concreet idee voor een vorming? Neem dan zeker contact op met Liesje De Smet (liesje.desmet [at] bblv.be). Hoe meer we op de hoogte zijn van jullie noden en wensen, hoe beter we ons aanbod daarop kunnen afstemmen.

Tarief (tenzij anders vermeld): 

 • Leden van Bond Beter Leefmilieu: gratis 
 • Niet-leden: €75 / hele dag of €35 / halve dag of kleine workshop

Komende activiteiten

7/2 + 14/3

Tweedaagse opleiding beleidsbeïnvloeding: van woord naar daad

Dinsdag 7 februari en dinsdag 14 maart 2023 van 9u30 tot 16u00
Bond Beter Leefmilieu, Tweekerkenstraat 47, Brussel

Voor wie? Beleidsmedewerkers

De meesten onder jullie proberen (af en toe, of héél vaak) beleidsmakers te beïnvloeden. Vaak is dat een werk van lange adem én met vallen en opstaan. Om dit werk vol te houden is het belangrijk inzicht te hebben in hoe beleidsbeslissingen tot stand komen. En om - zeker voor beleidsdossiers waar veel inspanning aan besteed wordt - specifieke doelstellingen en een strategie uit te werken. Zo beschik je als organisatie over een kompas dat je richting geeft tijdens jouw beleidstraject. Dat kompas laat je ook toe om op een doordachte manier van koers te wijzigen als de omstandigheden daarom vragen.

We bieden jullie een tweedaagse opleiding beleidsbeïnvloeding aan, ‘Van woord naar daad’. Gedurende twee dagen zullen we jullie onderdompelen in de wondere wereld van de beleidsbeïnvloeding, met ervaren sprekers, maar ook met veel oefening en interactie. Zo versterk je de competenties van je organisaties op het vlak van beleidsbeïnvloeding én leg je interessante nieuwe contacten.

Op het eind van deze opleiding zul je:

 • Inzicht hebben in de belangrijkste basisprincipes en good practices van beleidsbeïnvloeding.
 • Ervaring opgedaan hebben met een methodiek (gebaseerd op de Theory of Change) om een goede beleidsdoelstelling uit te denken en om te identificeren welke de sleutelspelers zijn om die doelstelling te realiseren.
 • Geleerd hebben hoe je aan de hand van een campagne en media-aandacht je beleidsdoelstellingen kunt ondersteunen.
 • Geoefend hebben hoe je een beleidsoverleg goed kunt voorbereiden.

Praktisch

 • De plaatsen zijn beperkt.
 • Bekijk dus per organisatie wie de opleiding het beste volgt. Als er te veel vraag is, herhalen we de opleiding op een later moment.
 • De opleiding gaat door op het kantoor van Bond Beter Leefmilieu in Brussel en is gratis voor lidorganisaties van BBL.
 • We voorzien niet de mogelijkheid om online deel te nemen.
 • We beginnen om 9u30 en eindigen om 16u stipt. ‘s Middags bieden we een broodjeslunch aan.

VOLZET: Mail naar liesje.desmet [at] bblv.be indien je graag op de wachtlijst komt.

De uitnodigingen voor deze sessie worden via mail verspreid naar de contactpersonen van onze lidorganisaties. Interesse om deze ook te ontvangen? Contacteer netwerk [at] bblv.be

20/4

Zo formuleer en meet je impact

Donderdag 20 april 2023 van 10u tot 16u
Bond Beter Leefmilieu, Tweekerkenstraat 47, Brussel

Voor wie? Voor medewerkers en vrijwilligers van lidorganisaties die de strategie van de organisatie mee uitstippelen.

Elke natuurorganisatie of milieuvereniging streeft naar impact. En ook de overheid en externe partners hechten hier steeds meer belang aan. Maar hoe meet je je maatschappelijk effect precies en hoe formuleer je ‘impact’? In deze workshop belichten we een aantal methodes om hier in je organisatie mee aan de slag te gaan. 

Inschrijven

28/4

Basisopleiding sociale media

Vrijdag 28 april 2023 van 9u30 tot 12u30
Bond Beter Leefmilieu, Tweekerkenstraat 47, Brussel

Voor wie? Voor communicatiemedewerkers en -vrijwilligers met weinig ervaring

Neem je de sociale media van je organisatie er naast vele andere taken bij? Ben je benieuwd hoe je met jouw beperkte tijd kwaliteitsvol kan communiceren? Samen met jou overloopt sociale media experte Delphine Van Belleghem de meest relevante sociale media om een breed publiek te bereiken. En legt daarbij de nadruk op specifieke eigenschappen per kanaal, hoe je een publiek opbouwt en hoe je het kanaal inzet.

Inschrijven

25/5

Connect2Change 2023

Donderdag 25 mei 2023
Brussel

Noteer al in je agenda. Ons topevenement Connect2Change, in 2023 opnieuw in levende lijve in Brussel!

Voorbije activiteiten: presentaties, herbekijken...

22/3/2022

Infosessie Growfunding

Droom jij ervan om je wijk, gemeente of zelfs heel Vlaanderen duurzamer te maken? Via Bond Beter Leefmilieu en Growfunding kan je een crowdfundingcampagne starten om jouw duurzame project te financieren.

Meer info