Herbekijk het infomoment voor lokale besturen over Maai Mei Niet (2022)

Heb je het webinar van 22 februari 2022 gemist? Geen probleem, je kan ze gewoon herbekijken.

Herbekijk het webinar hier! 

Je vindt de presentaties die tijdens het webinar werden getoond hier terug.

We gaven het woord aan vijf gedreven sprekers, met één gedeelde passie: onze openbare groene ruimte ecologisch beheren en zo de biodiversiteit een duw in de rug geven. Vijf prachtige ambassadeurs voor de nieuwe campagne van Maai Mei Niet!

“Het is van groot belang dat openbare besturen mee zorg dragen voor goede beeldvorming en communicatie inzake ecologisch beheerde graslanden. Bovendien leidt ecologisch maaibeheer voor hen op termijn tot lagere onderhoudskosten!”

Kevin Lambeets, Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren

“Vaste planten zaaien we door met wilde bloemen. Zo krijgen we extra bloemenrijkdom en, als bonus, minder onderhoud.”

Tristan Coens, gemeente Izegem

“Met ons ‘Grasplan’ hebben we ecologisch maaibeheer tot de standaard verheven. Intensief maaibeheer passen we enkel nog toe waar dat noodzakelijk is.”

Jan Swings, stad Antwerpen

“Een van de manieren om burgers te charmeren met ongemaaid gazon is het inplanten van bloembollen, want dat leidt in het voorjaar tot een kleurenpracht.”

Yacine Ryckebusch, VELT

“We hebben gemerkt dat mensen echt vrolijk worden van kleine dieren in hun tuin. Daarom creëren we samen met hen tuinbiotopen, want veel dieren voelen zich perfect gelukkig in de tuinversie van hun natuurlijke biotoop.”

Werner Van Craenenbroeck, De Tuinrangers

Houd deze pagina in de gaten, want daarop plaatsen we alle verdere informatie met betrekking tot de campagne Maai Mei Niet. Zo zult u er einde maart het communicatiepakket terugvinden.

Velt