Voorstelling van de Nissan LEAF en Testrijders op het Autosalon.

20 Testrijders in Vlaams-Brabant leasen, rijden en delen 1 jaar lang elektrisch met Nissan LEAF

Voorstelling van de Nissan LEAF en Testrijders op het Autosalon.

Vanaf 6 juni 2018 krijgen 20 particulieren, ondernemers, lokale overheden en organisaties uit Vlaams-Brabant de kans om 1 jaar lang als zogenaamde Testrijders een Nissan LEAF te delen met buren, vrienden, collega’s en onbekenden. Op het einde van het jaar zijn de 20 auto’s meer dan 1500 keer gedeeld. De zoektocht naar 20 Testrijders start vandaag en loopt tot midden maart. Het project is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu (BBL), Autodelen.net, Nissan, ALD Automotive en krijgt de steun van provincie Vlaams-Brabant.

Pilootproject in Vlaams-Brabant, nadien in heel Vlaanderen

Met het project Testrijders willen de initiatiefnemers het elektrisch leasen, autorijden en -delen promoten en duidelijk maken dat het mogelijk is voor elke Vlaming. Het eerste jaar loopt het project in Vlaams-Brabant, nadien start de campagne ook in andere provincies in Vlaanderen.

“Het project richt zich op een breed publiek. We willen immers zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met elektrisch leasen, rijden en delen. Via 20 Testrijders die een elektrische auto zoveel mogelijk delen met buren, vrienden, collega’s en kennissen, ontstaat een groeiende community van e-rijders. We starten op in Vlaams-Brabant, maar zullen na 1 jaar ook in andere provincies in Vlaanderen Testrijders zoeken”, zegt Laurien Spruyt, beleidsmedewerker mobiliteit bij Bond Beter Leefmilieu.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt het project Testrijders met een subsidie van 53.000 euro. Het project draagt immers bij aan haar ambitie om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn.

“Om als provincie klimaatneutraal te zijn tegen 2040, doen we een beroep op zoveel mogelijk gemeenten, organisaties en burgers”, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. “Een van de belangrijkste manieren om te komen tot een klimaatneutrale provincie is bovendien door in te zetten op duurzame mobiliteit. 44% van de CO2-uitstoot in Vlaams-Brabant is immers afkomstig van transport, hoofdzakelijk van personenwagens die op diesel rijden. Daarom ondersteunen we het project Testrijders met een subsidie van 53.000 euro.”

"Nissan is verheugd om partner te zijn van dit project net na de lancering van de gloednieuwe Nissan LEAF. De LEAF is het icoon van Nissans “Intelligent Mobility”-visie. Het project sluit perfect aan bij de drie pijlers van Nissan: Intelligent driving (meer comfort, veiligheid en controle), Nissan Intelligent Power (een elektromotor en batterij voor meer rijbereik en een nog aangenamer rijgedrag) en Nissan Intelligent Integration (Intelligente integratie, een link tussen het voertuig en de maatschappij). Door deel uit te maken van dit project laat Nissan zien dat het achter autodelen staat”, aldus John Windels, Corporate Sales Manager van Nissan Belux. 

Gezocht: 20 Testrijders uit Vlaams-Brabant

Tot zondag 18 maart kunnen particulieren, ondernemers, lokale overheden en organisaties uit Vlaams-Brabant zich kandidaat stellen om Testrijder te worden. Er worden uiteindelijk 20 Testrijders geselecteerd. De Testrijders worden echte ambassadeurs en worden vanuit het project actief ondersteund en uitgedaagd om hun voertuig zoveel mogelijk te delen met andere Vlaams-Brabanders.

“Het pilootproject in Vlaams-Brabant wordt een proeftuin om te experimenteren met tools om de 20 Testrijders zo goed mogelijk te ondersteunen. De Testrijders vormen een belangrijke groep binnen een groeiende community van e-rijders. De ervaringen, noden en suggesties van de Testrijders en hun achterban willen we binnen het project expliciet horen en doorvertalen naar relevant beleidswerk”, besluit Laurien Spruyt van Bond Beter Leefmilieu.

Dit project wordt medegefinancierd door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant.

Elektrische wagens Autodelen.net

Meer over Elektrische wagens